Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen.

Leren duiken

Heb je nog nooit gedoken, maar wil je het graag leren? Dat kan! Binnen onze vereniging geven wij duikopleidingen, van het zwembad tot de diepe wateren.

Vanaf donderdag 1 september 2022 starten we met een nieuwe opleidingssessie voor het behalen van het Duiker 1-ster brevet. De plaatsen zijn beperkt. Tijdig inschrijven is dus de boodschap!

Dit kan door nu al een e-mailtje te zenden naar de SDTO-mailbox, met opgave van je personalia (naam, adres, tel., gsm, e-mailadres, geboortedatum, geboorteplaats, ...). Let op: de minimum leeftijd is 16 jaar (uitzonderlijk kan dit vanaf 14 jaar als één van de ouders of voogd ook lid is (of wordt) van Scuba Diving Team Oostende vzw).

Meer info over onze opleidingspakketten vind je hier.

Meer info over de werking van Scuba Diving Team Oostende vzw vind je in de Infobrochure op deze website of bekijk onze flyer.

Ben je nog geen 14 jaar? Dan kan je vanaf 10 jaar ook terecht. Interesse? Zend ons een mailtje in onze SDTO-mailbox.

Maar is duiken niet gevaarlijk dan?

Duiken is een relatief veilige sport in vergelijking met andere sporten.

Je begeeft je echter wel in een omgeving waar je niet thuishoort en daarom krijg je bij Scuba Diving Team Oostende een uitgebreide opleiding, waarbij de nadruk ligt op veiligheid.
Door onze gedegen opleidingen wordt de onderwaterwereld veilig om te betreden. Je duikt altijd samen met een 'buddy', waardoor het veiliger en veel leuker wordt.
Tijdens de opleiding tot 1* duiker, duik je altijd onder begeleiding van een instructeur of een ervaren duiker met minstens het 3*- of 4* brevet.

Voordat je met perslucht het water in gaat moet je medisch gekeurd worden.
Zo heb je de zekerheid dat je lichaam de duiksport ook aan kan.
Normaal gesproken is deze keuring geen belemmering.

Is duiken moeilijk dan?

Duiken is een vaardigheid die je moet leren en onder controle moet krijgen.
In de opleidingen leer je deze vaardigheden te beheersen. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, is duiken niet moeilijk. Onze ervaring is dat iedereen kan leren duiken. Je hoeft niet goed te kunnen zwemmen of snorkelen om te kunnen duiken.
Als je een paar baantjes kunt zwemmen, dan is dat in de meeste gevallen voldoende.

Kan iedereen gaan duiken dan?

 

Ja, in principe kan iedereen gaan duiken.
Bij Scuba Diving Team Oostende moet je minimaal 14 jaar zijn om te beginnen met de duikopleiding. Voor jeugd tot 14 jaar heeft Scuba Diving Team Oostende een speciaal programma, kijk voor meer informatie hierover onder het menu 'Scholingen'.

Een maximale leeftijd is er niet om te duiken. De verplichte medische keuring bepaald of je te oud bent om te gaan duiken.
Voor Scuba Diving Team Oostende is de duikmedische keuring de enige belemmering om te duiken. Kom je niet door de keuring, dan kun je ook niet deelnemen aan de duikopleidingen en de verenigingsduiken.

 

 

Duikbrevet

Scuba Diving Team Oostende is aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Watersport vzw, discipline diepzeeduiken (VVW-Duiken vzw).

Als je bij ons een duikopleiding volgt, krijg je een brevet dat wereldwijd wordt erkend. Dit komt doordat de VVW-Duiken vzw aangesloten is bij de internationale duikorganisaties CMAS én CEDIP. Over de gehele wereld heb je een groot aanbod aan duikorganisaties CMAS, CEDIP, PADI, IDD, SSI, etc.

Al deze duikorganisaties hebben leden die duikers opleiden, hetzij via de commerciële weg dan wel in verenigingsverband.
Deze organisaties erkennen elkaars duikbrevetten, waardoor het mogelijk is om met een brevet van een van deze erkende duikorganisatie overal ter wereld (bij elkaar) te kunnen gaan duiken.

 
 
 
 

Stats

OS
Linux s
PHP
8.0.27
MySQLi
10.5.18-MariaDB-1:10.5.18+maria~ubu2004
Tijd
21:16
Cachen
Gedeactiveerd
Gzip
Geactiveerd
Gebruikers
146
Artikels
63
Artikel weergave hits
1258643